|
Safrane ClubFÓRUM SAFRANE |
|
Právě je pon čer 23, 2025 9:46 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
viktoska
|
Předmět příspěvku: Zadní brzda Napsal: čtv kvě 14, 2009 7:45 pm |
|
 |
Expert |
Registrován: sob led 10, 2009 6:54 pm Příspěvky: 270 Bydliště: Nový Bor
|
Byl bych moc vděčný za radu ohledně zadní brzdy.Měl jsem brzdič sundaný a mechanismus ruční brzdy byl nehybný.Podařilo se mi ho rozhýbat a zprovoznit.Nedávno jsem na stejném kole měnil bovden brzdy a zase to bylo nehybný.Opět jsem to rozhýbal ale sotva po měsíci to zase zůstalo viset.Nepodařilo se mi ale celý brzdič rozmontovat.Jak se demontuje kompletně brzdič?Pravděpodobně musí jít ven celé prasátko a pak by to mělo jít?Zná někdo příčinu a ví,jak to odstranit?Anebo vyměnit celý brzdič,protože je to závada trvale neodstranitelná?Díky za každou radu.
_________________ Renault 18 Turbo(asi už určitě pohřbené)
Renault 25 V6 Turbo(toho je fakt škoda...)
Renault 5 1.1 Five(lítá jako blázen)
Renault Safrane 3.0 V6ie RT(právě jsem se zamiloval)
|
|
Nahoru |
|
 |
Plzeňák
|
Předmět příspěvku: Napsal: pát kvě 15, 2009 4:47 am |
|
 |
Expert |
 |
Registrován: sob kvě 26, 2007 6:05 pm Příspěvky: 1154 Bydliště: Plzeň
Model: phase II
Rok výroby: 2000
Motor: 121kW / 164PS 2,5 20v
Výbava: Privileg
Auto snů: Renault Alpine A 110
|
Celý brzdič stojí min. 4500kč v neoriginále.
_________________ Before:R4CV,R5´78TS,R5AlpineTurbo,R8,R16TL,TS,TX,R11TX,R20TS+TXautomatic,R21TS,R25TXphII,Safrane2.2.12V/LPG,Safrane2.5.20V-LPG ----------------------------- Now: Vel Satis 2.0 Turbo R. Dauphine
|
|
Nahoru |
|
 |
daweo
|
Předmět příspěvku: Re: Zadní brzda Napsal: sob kvě 16, 2009 2:24 pm |
|
 |
Sedí tu furt.. |
 |
Registrován: pát bře 27, 2009 2:05 pm Příspěvky: 143 Bydliště: Praha, Brno, Bratislava
|
viktoska píše: Byl bych moc vděčný za radu ohledně zadní brzdy.Měl jsem brzdič sundaný a mechanismus ruční brzdy byl nehybný.Podařilo se mi ho rozhýbat a zprovoznit.Nedávno jsem na stejném kole měnil bovden brzdy a zase to bylo nehybný.Opět jsem to rozhýbal ale sotva po měsíci to zase zůstalo viset.Nepodařilo se mi ale celý brzdič rozmontovat.Jak se demontuje kompletně brzdič?Pravděpodobně musí jít ven celé prasátko a pak by to mělo jít?Zná někdo příčinu a ví,jak to odstranit?Anebo vyměnit celý brzdič,protože je to závada trvale neodstranitelná?Díky za každou radu.
Pokud je to stejny problem jako na mem safranovi, tak to zpusobuje takova pruzinka ktera zajistuje navrat.... - je to kus smotaneho dratku... - pokud by jsi nahodou vedel kde to pak treba sehnat:P ozvi se...
_________________ Raccoon_Daweo
|
|
Nahoru |
|
 |
daweo
|
Předmět příspěvku: Re: Zadní brzda Napsal: sob kvě 16, 2009 2:29 pm |
|
 |
Sedí tu furt.. |
 |
Registrován: pát bře 27, 2009 2:05 pm Příspěvky: 143 Bydliště: Praha, Brno, Bratislava
|
viktoska píše: Byl bych moc vděčný za radu ohledně zadní brzdy.Měl jsem brzdič sundaný a mechanismus ruční brzdy byl nehybný.Podařilo se mi ho rozhýbat a zprovoznit.Nedávno jsem na stejném kole měnil bovden brzdy a zase to bylo nehybný.Opět jsem to rozhýbal ale sotva po měsíci to zase zůstalo viset.Nepodařilo se mi ale celý brzdič rozmontovat.Jak se demontuje kompletně brzdič?Pravděpodobně musí jít ven celé prasátko a pak by to mělo jít?Zná někdo příčinu a ví,jak to odstranit?Anebo vyměnit celý brzdič,protože je to závada trvale neodstranitelná?Díky za každou radu.
Pokud je to stejny problem jako na mem safranovi, tak to zpusobuje takova pruzinka ktera zajistuje navrat.... - je to kus smotaneho dratku... - pokud by jsi nahodou vedel kde to pak treba sehnat:P ozvi se...
_________________ Raccoon_Daweo
|
|
Nahoru |
|
 |
viktoska
|
Předmět příspěvku: Re: Zadní brzda Napsal: sob kvě 16, 2009 6:54 pm |
|
 |
Expert |
Registrován: sob led 10, 2009 6:54 pm Příspěvky: 270 Bydliště: Nový Bor
|
daweo píše: viktoska píše: Byl bych moc vděčný za radu ohledně zadní brzdy.Měl jsem brzdič sundaný a mechanismus ruční brzdy byl nehybný.Podařilo se mi ho rozhýbat a zprovoznit.Nedávno jsem na stejném kole měnil bovden brzdy a zase to bylo nehybný.Opět jsem to rozhýbal ale sotva po měsíci to zase zůstalo viset.Nepodařilo se mi ale celý brzdič rozmontovat.Jak se demontuje kompletně brzdič?Pravděpodobně musí jít ven celé prasátko a pak by to mělo jít?Zná někdo příčinu a ví,jak to odstranit?Anebo vyměnit celý brzdič,protože je to závada trvale neodstranitelná?Díky za každou radu. Pokud je to stejny problem jako na mem safranovi, tak to zpusobuje takova pruzinka ktera zajistuje navrat.... - je to kus smotaneho dratku... - pokud by jsi nahodou vedel kde to pak treba sehnat:P ozvi se...
Tak jsem to rozdělal celé.Tu vratnou pružinu mám.Mě to vždycky zatuhlo při zabrždění.Po celkové demontáži jsem prostříknul speciálním olejem ten vnitřní mechanismus ručky a začalo se to hýbat bez viditelných známek nějakého odporu,než jak to dělalo před tím.Dal jsem to dokupy a zatím je to ok,tak uvidím.
_________________ Renault 18 Turbo(asi už určitě pohřbené)
Renault 25 V6 Turbo(toho je fakt škoda...)
Renault 5 1.1 Five(lítá jako blázen)
Renault Safrane 3.0 V6ie RT(právě jsem se zamiloval)
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|